Naturpool

Anvendelse

Ligesom en traditionel havepool, er en naturpool beregnet til svømning, badning og leg, og flere af vores kunder bruger dem også til skøjteløb og vinterbadning – ofte sammen med en af vores tøndesaunaer eller spabade.

Besøg vores hjemmeside finesda.dk.​

Udvikling

Vi har vores viden om naturpools fra samarbejdspartnere i Østrig, Schweiz og Tyskland, hvor naturpools er blevet udviklet op gennem 1980’erne og 1990’erne.

Siden 2008 har vi etableret en lang række pools i private haver, og envidere stået for flere anlæg med offentlig adgang, blandt andet ombygningen 2 større offentlige friluftsbade for Sorø Kommune og på Vejle Idrætshøjskole.  Vi har derfor solid erfaring på området.

Konstruktion og design

En naturpool er typisk designet med lige eller runde sider i stilrene former. Havepoolens kanter etableres i samspil med de eksisterende arealer som fx terrasser i træ eller belægninger med beton, granit eller sandsten.

En naturpool opbygges som en pool i haven med støbte, lodrette sider, der typisk er 2 meter i dybden. Den er ofte dekoreret med kanter i beton, granit, sandsten eller træ. Poolen fores med en vandtæt gummimembran, der har den fordel, at smuds ikke ses så tydeligt. Derudover er membranen relativt nem at holde ren og den reducerer dermed plejeindsatsen.

Der etableres ingen synlig teknik, der larmer eller skæmmer haven, da vandrensningen sker i en såkaldt skimmersø ved siden af poolen. I skimmersøen er det biologiske filter og cirkulationspumpen indbygget blandt dekorative sten og vandplanter.

Pleje og pasning af havepool

En naturpool skal passes på lige fod med en traditionel swimmingpool i haven, men måden det gøres på, er lidt anderledes pga. den biologiske vandrensning.

Om foråret skal vandplanterne skæres ned, og poolen skal børstes og støvsuges grundigt. I løbet af sommeren er det en fordel at børste siderne og støvsuge bunden flere gange, evt. med en støvsugerrobot beregnet til swimmingpools. Pumpe og biofilter kræver ikke den store opmærksomhed.

Læs mere om pleje og pasning. ​

Hybrydløsning

​HYDROLYS + CU / AG-ionisering kan integreres vores naturpools. AQUASCENIC systemmet renser (spalter) vandet på basis af vandet egne komponenter (herunder salt), der genererer ilt og ozon. Bakterie- og algicidaktiviteten af kobber (Cu) og sølv (Ag) øger systemets effektivitet og begrænser vedligeholdelses indsatsen til et minimum, idet evt. algedannelse bekæmpes yderst effektivt.

En redox sensor med chip sikrer at spaltningen kontrolleres løbende

N.B Hydrolyseanlæg skal som det eneste teknik monteres tørt på land i velegnet teknikkasse eller på væg indendørs (evt. teknikkasse ikke medregnet) Når den biologiske vandbehandling tilknyttes et hydrolyseanlæg for optimering kalder vi systemet for en Hybrid.

Vandbiologi

​Vandet i naturpoolen bliver rent og krystaltklart ved hjælp af naturlige mikroorganismer, som fortrinsvis lever i poolens biologiske filter. Derudover er vandplanterne med til at binde næringsstofferne i vandet.

​Algevækst kan forekom så snart de rette vækstbetingelser er til stede. Så for at minimere algedannelse i din klorfri pool, skal fosfatindholdet i vandet være under 0,035 mg/L, hvilket opnås med et indbygget fosfatabsorptions-filter der indbygges i skimmersøen.

​Vand tiltrækker som altid dyr, men de har svært ved at finde føde i naturpoolens næringsfattige vand og tager sjældent ophold i det. Fugle, bier og sommerfugle drikker af vandet, og salamandre kan forekomme, når vandet er i særlig god balance. Frøer ses sjældent i vandet og myg ses aldrig.

Lynintroduktion til vores vores naturpools?
Se TV-indslag fra TV 2 her

Opvarmning

Vores naturpools kan opvarmes med de samme varmekilder, som benyttet til en almindelige havepool. På den måde kan badesæsonen forlænges med en passende og konstant badevandstemperatur. Opvarmningen af en naturpool kan fx ske via et solfanger- eller varmepumpeanlæg.

Ved opvarmning anbefaler vi, at man også investerer i et poocover, gerne automatiseret, som kan overdække poolen, når den ikke er i brug. Der kan nemlig være et stort varmetab fra vandoverfladen om natten.

Læs mere om opvarmning.

Anlægnings- og driftsomkostninger

Beregn selv på budgettet, hvad det koster at etablere en naturpool

Læs mere i prisoversigten her eller kontakt os med dine ønsker .

Driftomkostninger

​Elforbruget til naturpoolens biologiske vandrensning er meget lavt, omkring 3-5 gange lavere end til en traditionel swimmingpool i haven. En naturpool med et vandspejl på 50-100 m2 koster kr. 1.500-2.000,- årligt i strømudgift. Herudover er der ingen udgift til klor eller andre desinfektionsmidler, da en naturpool er en klorfri pool.

Skriv til os

Skal vi udarbejde
et tilbud til dig?

​Vi bor mellem København, Roskilde og Ringsted på Midtsjælland - Vi arbejder med svømmesøer og naturpools i hele Danmark.

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Har du yderligere spørgsmål?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Firmaoplysninger

​​Smedebakken 3,

​4330 Hvalsø

​Klik her for rutevejledning​

CVR: 25650514​

Kontakt os

​Telefon: 46 49 61 03

Mobil: 20 99 61 03​

Fax: 46 49 61 20

junckerhaven@gmail.com

Telefontider

Mandag - fredag: 07.00 - 17.00

Lørdag og søndag: Lukket

Mails besvares alle dage.